duminică, 14 octombrie 2012

Coexistente

Accidentele rutiere scot la suprafata partea intunecata a oamenilor.
Si nu vorbesc aici de cei vatamati , ma refer in schimb la multimea de oameni ce privesc (fara a fi de vreun ajutor) victimele accidentelor , multimea aceea ce se aduna imediat dupa impact , dupa zgomotul declansator.
De ce si de unde atractia aceasta a oamenilor , de a observa nenorocirile , de a vedea sangele pe carosabil , victimele intinse pe jos , politia de-o parte , cadrele medicale si ambulanta de alta parte , bine-nteles si nelipsita televiziune ?
Nu cumva cu totii pastram ascunse bine intr-un sertar al mintii placerea asta sadica , bolnava?
Pentru ca lucrurile stau asa de cand e lumea , ganditi-va la gladiatori , ganditi-va la persecutiile si pedepsele cu moartea ce se faceau in mijlocul multimii.
Placerea pentru durere , pentru macabru , pentru sange , da , toate placerile acestea coexista in aceeasi fiinta umana si sunt mai mult sau mai putin evidente.
Unii au mania autoflagerarii si a persecutiei , altii simt placere in a face rau ,cert e ca noi toti avem incatusati in minte monstri , cu totii putem claca , la toti ni se poate intampla acel declic ce poate descatusa monstrii mai sus mentionati , cu totii avem puterea de a face rau , de a fi rai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu